dinsdag 5 november 2013

Onny´s Geefmaand Dag 1 t/m 5

Bijdrage Onny

Hallo Allemaal,

Ik weet het, het is al dag 5 en ik kom nu pas met mijn verhaal. Ja hier heb ik bewust voor gekozen, omdat ik wat meer aan mezelf moet denken. Daarom schrijf ik eens in de zoveel dagen mijn verhaal voor jullie op. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

=============================================================================================

In de aanloop naar de geefmaand heb ik natuurlijk wel nagedacht over hoe ik deze maand in zou vullen. Geven is voor mij over het algemeen niet zo'n probleem en heb daarom ook niet van te voren dingen bedacht die ik deze maand zou gaan doen. Nee alles komen gewoon vanzelf op mijn pad (hoop ik) en zo niet dan zie ik het dan wel weer. Daar over hoefde ik niet lang na te denken.

Wel dacht ik na over het ontvangen, waar ook over gesproken werd in het boek. Ontvangen is niet mijn beste kant. Nee ik kan alles zelf wel, waarom zou ik iets aannemen van een ander, waarom zou die ander het moeten doen, als ik dat ook kan. Op die manier heb ik jaren geleefd, maar in middels (door schade en schande ben ik wijzer geworden) en weet ik, dat ik dat niet meer aankan, maar heb ik nog steeds moeite om dit te accepteren. Dus ik besluit mijn aandacht extra te richten op ontvangen.

De dagen voor de geefmaand merkte ik al een aantal gevallen van dat ik weer eens een aanbod afsloeg. Stom maar gewoon een automatisme van me, maar gelukkig zag ik het al. Dat is de eerste stap zeggen ze altijd. Ik ga daarom ook deze dingen met jullie delen als dit voorvalt.

En uit eindelijk leer ik dan weer iedere dag iets. Ik laat jullie weten wat ik die dag geleerd heb voor mezelf. Hopelijk heeft deze maand me weer meer inzicht en leer ik hier voldoende van om vastgeroeste gewoontes te veranderen wat alleen maar weer te gunste komt van mijn herstel.
 
Dus de dagelijkse punten die terug komen zijn
Geven
Ontvangen
Afgeslagen
Geleerd

Dag 1

Geven
Ik stuurde een blogvriendin een kaart, omdat zij nu wel wat extra aandacht van mijn heeft verdient.

Ontvangen
Ik had een fijn gesprek met mijn re-integratiecoach. Die me weer even wat meer laat stil staan bij mezelf.

Afgeslagen
Niets (of heb ik het niet gezien?)

Geleerd
Na aanleiding van een gesprek met mijn fysiotherapeut leerde ik...
Als je jezelf kun geven, dan kun je andere ook alles geven. NU nog kunnen toepassen ;-)

Dag 2

Geven
Mijn mannen krijgt een echte knuffel.

Een meneer langs de kant van de weg kreeg een brede glimlach van mij, vanuit de auto. (hij lachte terug).

In de winkel geeft ik een vrouw de ruimte om langs te lopen in die  te krappe gangpad.

Ontvangen
Ik kreeg een nodige arm van manlief.

Mijn menneke kwam even speciaal bij me op de bank zitten om te knuffelen.

Ik heb kunnen genieten van een wandeling in de motregen, terwijl ik met mijn sokken in mijn schoenen aan het soppen was.

Afgeslagen
Niets of heb ik het misschien weer niet gezien dan?

Geleerd
Dat als ik het echt nodig heb mijn mannen er altijd voor me zijn.


Dag 3

Geven

Vandaag waren we allemaal bij mijn schoonouders omdat mijn schoonzus (kapster) ons allemaal zou knippen en/of kleuren. Ik nam een heerlijk vlaai mee voor bij de koffie.

Ik geeft manlief, Lobbes en mezelf een gezellige wandeling langs de beek.

Eind van de middag kwam mijn vriendin langs. Haar man was werken en het liep al tegen etenstijd. Ik nodigde haar en haar dochtertje uit om een hapje mee te eten.
Ontvangen                                                                                                                              
Vandaag ontving ik van mijn schoonzussen ondersteunende woorden die ik goed kon gebruiken.

Afgeslagen
Weer niets? Heb ik het nu al door dat kan toch niet?

Geleerd
Dat kleine dingen vaak waardevoller zijn dan je denkt.

Dag 4 

Geven
Manlief laten kiezen of ik een afspraak verzet zodat hij mee kan.Ik geef Lobbes de kans om een voetbal te pakken, die al dagen tussen de struiken ligt. Sorry kindje van wie deze voetbal is, maar hij lag er ook al dagen. Hij had er nog wel één liggen, maar ja een nieuwe is altijd leuker he.

Ontvangen
Een mail van mijn moeder met een patroon om een spinnenweb te kunnen haken, waar ik al even naar opzoek was. Ik wilde in een opwelling terug mailen dat het nu niet meer hoefde, omdat ik er nu toch niet mee zou doen, maar ik leerde meteen. Oke misschien doe ik er nu niets mee, maar ik wil hem toch een keer maken. Ik geef dus in een mailtje mijn dank terug.

Afgeslagen
Gelukkig nog net niet. (Ik leer)

Geleerd
Dat ik soms even iets langer na moet denken over dingen die ik ontvang van andere.

Dag 5


Geven
Vandaag liet in een boek achter in wachtruimte. Nog niet eens zo eenvoudig. Er zaten nog een paar mensen en ik wilde het toch wel ongemerkt doen. Uit eindelijk kon ik hem, zonder dat iemand het zat, bij het terug leggen van een tijdschrift, dit kadootje op de tafel leggen. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wie hem gaat vinden. Hij zal was goed terecht komen.

Ontvangen
Ik ontving vandaag een telefoontje of ik ergens wilde komen werken. (helaas is het niet zo makkelijk als het lijkt, maar ik ben aan het kijk wat er mogelijk is)

Ook ontving ik nog een mailtje met mogelijkheden voor werk. Ik heb er nog even niet op gereageerd. Het mooie van mail dat je niet meteen hoef te reageren. (haha ik pas het geleerde van gister vandaag al meteen even toe), maar waarschijnlijk ga ik deze afslaan.

Meer ruimte in mijn week agenda door te vragen de afspraken op 2 dagen te plannen ipv 3 dagen.

Afgeslagen
Bijna afgeslagen. Een voorstel voor een afspraak de keuze in tijd over laten aan de ander, terwijl ik wel een voorkeur had. Gelukkig kon ik in het appje als nog mezelf de mogelijkheid geven om te kiezen.

Geleerd
Het is goed om dingen los te laten (het werpt zelfs vruchten af) en meer kiezen voor mezelf (oeps die is goed binnen gekomen vandaag)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...