zaterdag 2 november 2013

Dag 2: muziek voor een bijzondere vriendin

Bijdrage van: Welmoed Verhagen

In de 5e klas van de middelbare school bleven we met een deel van de leerlingen na afloop van de Rome-reis in het noorden van Italië voor een uitwisseling. Het jaar daarop kwamen de leerlingen van de (toen) 5e klassen naar Nederland en wij als 6e-klassers zouden de groepjes leerlingen begeleiden.

Vitória, een Braziliaans meisje, volgde op dat moment een deel van haar middelbare school in België. Precies die school zou bij ons op uitwisseling komen, maar er was geen plaats voor Vi om mee te gaan. Totdat een andere leerling ziek bleek te zijn en niet meekon op uitwisseling. Zodoende kon Vi dus toch mee. Ze kwam in het groepje terecht dat ik zou begeleiden en zo leerde ik een heel bijzonder meisje kennen. Ze sprak zo ontzettend veel talen vloeiend!

Lang verhaal kort: ze heeft een tijd in Nederland gewoond en woont inmiddels met haar vriend in Zweden. We hebben beide in de tussenliggende jaren heel wat meegemaakt en onze vriendschap is bijzonder. Door de afstand zien we elkaar zelden, maar we vergeten elkaar niet.

Gister heeft Vi samen met een vriend een Indiegogo-pagina aangemaakt: een website waar ze via crowdfunding geld bijeen probeert te krijgen voor het opnemen van Bossa Nova muziek. Een mooie manier om deze lieve vriendin op afstand een steuntje in de rug te geven. Ik heb 7 euro bijgedragen en krijg dan op termijn de mp3-bestanden van de liedjes toegestuurd. Leuk!

Vi, lieve schat, je houdt altijd een bijzonder plekje in mijn hart!

Update 20:31 uur: ook mezelf nog even wat gegeven, een APC-tje tegen de hoofdpijn. En de was opgehangen ondanks dat ik daar echt geen zin in had --> vriendlief ook weer blij :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...