zaterdag 9 november 2013

Boek 'The courage to give' te geef

Bijdrage van: de Verdubbeldame

In het boek '29 Geschenken', dat veel deelnemers van de Geefmaand hebben gelezen, loopt Cami Walker een boekhandel binnen. Daar valt haar oog op een boek met de titel The courage to give. Impulsief koopt ze het, om er later achter te komen dat de auteur net als zij door MS is getroffen, en haar persoonlijke ellende wist om te overstijgen door zich meer te richten op wat ze te geven heeft dan op wat er allemaal mis met haar is.

Ik was benieuwd naar dat boek en bestelde het goedkoop via Amazon. The courage to give. Inspiring stories of people who triumphed over tragedy to make a difference in the world is een bundeling van interviews die Jackie Waldman hield met mensen die allemaal iets vreselijks hebben meegemaakt in het leven -misbruik en verwaarlozing, het verlies van een kind, een erge ziekte, oorlog- en in staat waren om vanuit dat zwarte zaad iets heel moois te laten ontkiemen. Juist vanuit hun persoonlijke ervaringen en levenswijsheid konden zij projecten en stichtingen opzetten waarmee ze anderen helpen die in een soortgelijke situatie zitten. De geïnterviewden staan aan de wieg van onder andere projecten voor daklozen of mensen met aids, een organisatie die orgaandonatie promoot, goedkope huisvesting via Habitat for Humanity, huiswerkbegeleiding voor verwaarloosde kinderen, een stichting die analfabetisme bestrijdt, een hospice, een utopisch bejaardentehuis, leerprojecten voor autistische kinderen, plastische chirurgie voor kinderen met gezichtsafwijkingen, pruiken voor kinderen zonder haar, etc.

Wie wil het boek graag lezen? Het boek heeft wel zo'n echte Amerikaanse zoetsappige feel-good zweem, daar moet je tegen kunnen, en veel geïnterviewden zijn geïnspireerd vanuit het geloof.

Bij meerdere geïnteresseerden loot ik morgenmiddag.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...